Tapasowa sesja zdjęciowa

tortillaTapas bary, to niezwykle popularne miejsca w Hiszpanii, które często są na tyle małe, że znajduje się w nich jedynie bar oraz pojedyncze stoliki koktajlowe. Można w nich się napić dobrego wina i zjeść różnorodne przystawki zwane tapasami. Tapasy serwuje się szybko, na niewielkich talerzykach. Porcje są małe i pozwalają podczas jednego spotkania spróbować kilku różnych potraw, a atmosfera, jaka panuje w tapas barach zachęca do rozmów z obsługą i innymi gośćmi.

sesja2Pomyśleliśmy, że warto przenieść do Polski trochę atmosfery słonecznej Hiszpanii. Ruszyliśmy na poszukiwanie najlepszych przepisów na tapasy, które każdy będzie mógł zrobić u siebie w domu, zaskakując gości hiszpańskimi specjałami. Pomocy poszukaliśmy u Miguela Capitana, szefa doskonałej restauracji hiszpańskiej La Iberica mieszczącej się na ul. Płowieckiej 35 w Warszawie. Zachęciliśmy go,  aby zdradził nam kilka pomysłów na popularne tapasy. I tak w połowie kwietnia, w jego restauracji, dowiedzieliśmy się jak powinno się przyrządzać m.in.  gazpacho, tortillę z tartymi pomidorami czy gruszkę w czerwonym winie. Tapasy, które Miguel dla nas zrobił, zostały profesjonalnie sfotografowane, po to by zdjęcia wraz z przepisami mogły służyć Wam za inspiracje, podczas komponowania menu na następne spotkanie z rodziną i przyjaciółmi.